WarrantyHose

Warranty Hose

Vi vet precis hur dyrt ett slangbrått kan vara. Därför satsar vi bara på de allra bästa ledningskomponenterna. Vår Warranty Hose är ett resultat av mer än 30 års samlade erfarenheter av att tillverka slangenheter.

Vi vågar påstå att vår Warranty Hose är den bästa slang marknaden har att erbjuda och för att bevisa det så lämnar vi 12 månaders garanti på den oavsett varför den gått sönder. Så bra är den men ta inte vårt ord för det, prova själv…

Slangen är specialtillverkad av Gates, en av världens mest välrenommerade tillverkare av hydraulslang och kopplingar, för Specmas högt ställda krav beträffande nötningsbeständighet, åldringsbeständighet och flexibilitet utan att pruta på tryckbärigheten. Slangen överträffar kraven för EN857-2SC med bred marginal. Slangen svarar även upp mot typgodkännanden som DNV.

Gummiblandningen i slangens innertub är Gates nitrilbaserade compound-B som är beprövat resistent mot bio- och vegetabiliskaoljor.

Armeringen består av två stålflätor av höghållfast stålwire med mycket tunna trådar som har extremt hög brottsgräns vilket ger hög flexibilitet och styrka. Trådarna är speciellt ytbehandlade för längre livslängd. Gates specifika flätningsprocess (limited windows) tillåter inte en lika hög produktionstakt som konkurrenterna men ger ett mycket jämnare resultat.

Gummiblandningen i slangens ytterhölje är Gates exklusiva SBR-baserade longlife-tuff-compound med sina unika nötnings- (55 m+ enligt SC std. överträffar ISO 6945) och åldringsegenskaper (ozonresistens överträffar EN27326 statisk SAE J401 dynamisk).

Allt sammantaget innebär det att slangen överträffar normen på samtliga punkter. Den är nötningsbeständig som en gruvslang, flexibel som en pilotslang och åldringsbeständig som en ozonslang.

En förstklassig produkt i kombination med Specma Service Centers applikationskompetens och höga serviceanda, gör att vi vågar lämna 12 månaders garanti på hela slangförbandet oavsett varför det gått sönder. När du köper din Warranty Hose märks den enligt Maskindirektivet 98/37/CE och EN982. Visste du att alla slangenheter måste märkas enligt svensk lag, med identifiering av tillverkaren, år och månad? Från det märkta datumet har du sedan 12 månaders garanti på slangen, oavsett varför den gått sönder.

Alla Specma Service Centers i Sverige säljer vår Warranty Hose och det innebär inte bara att du köper marknadens bästa slang. Om olyckan eller oturen skulle vara framme så är hjälpen alltid nära. Specma Service Center finns på fler än 70 orter i landet och vi växer.

Välkommen in till närmaste Service Center och gör din bästa slangaffär någonsin.